El Pessebre de Sorra de La Pineda rep els primers visitants

Ara ja sí, plenament en marxa un dels atractius nadalencs per excel·lència al Camp de Tarragona; tot i els inconvenients els darrers dies de muntatge a causa de la pluja, el Pessebre de Sorra de La Pineda ja està acabat. El recorregut a través de la història de l'art, des de la prehistòria fins a l'art contemporani, passant pels antics Egipte i Grècia, el Modernisme o el Cubisme, no ha deixat indiferent ningú.

El Pinar del Perruquet s'ha omplert de visitants aquest cap de setmana per visitar el pessebre. La gran majoria han valorat bé l'aposta d'enguany per la història de l'art i l'execució del pessebre, donant l'enhorabona als escultors; uns artistes als quals, sens dubte, després de 23 anys encara no se'ls ha acabat la imaginació.

Que el caganer sigui un esfinx de l'antic Egipte, que el pastor es formi amb cubs contemporanis o que el bou i la mula siguin d'estil cubista ha sorprès sobretot aquells habituals que han arribat a La Pineda sense saber la temàtica d'enguany; la varietat s'agraeix. Per a molts, el pessebre de sorra és una visita obligada cada Nadal, però no tothom que hi va és fidel; també n'hi ha que aquest 2022 és la primera vegada que el veuen. L'obra de sorra els impressiona.

Els primers visitants d'enguany no han pogut apropar-se a les figures perquè la pluja dels últims dies de feina va impedir instal·lar la passarel·la interior; a partir d'aquest dilluns, però, la història de l'art feta pessebre es podrà admirar a escassos centímetres.