Curts del Festival de Vila-seca arriben als Goya

El Festival internacional de curtmetratge de Vila-seca treu pit dues setmanes després de la seva celebració. Tres dels curtmetratges que s’hi van poder veure, entre els 41 seleccionats, podrien optar al Goya al millor curtmetratge de ficció. Els organitzadors del FICVI destaquen que aquest fet avala la feina feta pel festival vila-secà.

Fa encara no dues setmanes els responsables del curtmetratge Fugit recollien el premi DO Catalonia al millor curt en llengua catalana al FICVI de Vila-seca. Ara ja se sap que aquest curt, també present al Psicurt a Tarragona, és un dels curtmetratges preseleccionats pels Goya. No és l’únic del cartell d’enguany al festival de curts de Vila-seca que també té reconeixement fora d’aquest festival. Madre, el més valorat pel jurat vila-secà, i Ni una sola línia, també present a Vila-seca, són altres títols preseleccionats pels Goya. Els tres curtmetratges optarien a la la categoria de millor curtmetratge de ficció. Són nominacions que avalen la feina feta durant els dos anys de vida del FICVI.

Més enllà dels Goya, la qualitat de la selecció de curtmetratges realitzada pel FICVI, entre unes 900 propostes, l’avala també la selecció pels Òscars del curt d’animació Darrell, també projectat durant el FICVI.