El fons fotogràfic de Cèsar Martinell, més accessible que mai

Abans de final d'any, el fons fotogràfic de l'arquitecte Cèsar Martinell estarà recollit al web del Departament de Cultura perquè tothom pugui accedir-hi.

Es tracta de prop de 5.700 imatges entre les quals hi ha fotografies de l'obra de l'arquitecte vallenc, un arxiu molt nombrós d'imatges sobre art amb noms noms com el d'Antoní Gaudí. Finalment, hi ha imatges familiars de Martinell.

La digitalització d'aquest fons ha estat possible gràcies a un conveni entre el Museu de Valls i l'Arxiu Municipal.  La seva publicació a Internet és important per preservar el testimoni d'obres com retaules que van desaparèixer durant la Guerra Civil.

martinell 2023 1

La digitalització permetrà donar més cohesió al llegat de Martinell posant en sintonia diversos arxius de l'arquitecte vallenc repartits per Catalunya. La família celebra que aquest acord entre el Museu i l'Arxiu hagi reforçat la protecció del llegat de Martinell.

Els impulsors esperen que aquesta col·laboració tingui futur i permeti digitalitzar altres fons de Martinell en possessió del Museu. L'Ajuntament, d'altra banda, està preparant més propostes en la línia de la visita guiada celebrada fa poc en motiu del 50 aniversari de la mort d'aquest vallenc il·lustre.