La transformació de l'N-340 a Tarragona ja té projecte

Les antigues carreteres de titularitat estatal traspassades a l'Ajuntament de Tarragona fan una passa més en el seu procés d'humanització i de reducció de la contaminació acústica.

El Ministeri de Transports ha aprovat l'expedient d'informació pública i definitivament el projecte, que suposarà diverses actuacions com la implementació d'un nou carril per a vianants i bicicletes a l'N-340 en el límit entre els termes municipals de Tarragona i Altafulla.

També un altre carril de les mateixes característiques a l'entrada a Tarragona pel pont del Francolí, el que suposarà un eixamplament de la infraestructura. Finalment, s'instal·laran pantalles acústiques a banda i banda de l'A-7, entre el parc Francolí i l'Avinguda Catalunya.

Uns treballs que tindran un pressupost de licitació de més de nou milions d'euros, i que des de l'Ajuntament de Tarragona valoren com una fita històrica per a la ciutat. Creuen que la humanització de les carreteres d'entrada a la ciutat  a Ponent i a Llevant era una assignatura pendent que ara pot començar a tenir solució.

HORITZÓ 2025

Ara, un cop redactat el projecte, serà el moment de la licitació i adjudicació d'uns treballs que compten amb finançament dels fons Next Generation i que s'espera puguin estar enllestits al llarg de l'any vinent.