L'escola Teresianes busca mecenes per finançar millores al seu edifici

L'Escola Santa Teresa de Jesús va viure l'acte central de la celebració del centenari del seu edifici, la presentació de l'informe arquitectònic que ha de determinar quines oportunitats de millora té aquesta joia del patrimoni modernista tarragoní.

L'immoble no presenta grans problemes estructurals i les millores que planteja l'informe són, sobretot, a escala ornamental i d'eficiència energètica.

En l'àmbit ornamental, es proposa recuperar elements com els àloe veras dels pilars de la tanca o els gerros de coronació de la teulada. Pel que fa a l'apartat de sostenibilitat, s'apunta a la millora de la fusteria exterior.

teresianes_2024.jpg

La presentació de l'informe ha comptat amb la presència de representants de la química, el president del Port de Tarragona i membres de l'Ajuntament, la Cambra de Comerç i del Departament d'Educació i Cultura.

Tot plegat, amb l'objectiu de despertar l'interès del teixit polític i econòmic del territori per finançar unes millores que podrien costar uns 3,5 milions d'euros. Alguns dels treballs que contempla l'estudi arquitectònic són assumibles en el termini d'un o dos anys, però altres són a llarg termini i requereixen un pressupost més elevat.

Paral·lelament a la cerca de mecenes, escola i Ajuntament treballen per incloure l'edifici en la ruta modernista del Patronat de Turisme i obrir les portes d'un immoble molt desconegut per la ciutadania.