×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

"Com serà el pregó? Ja sabeu que no soc complaent"

L'hem conegut com a rector. Com a batlle de la ciutat. Com a "cabaretista" i, fins i tot, com a Àngels, la protagonista de la darrera producció pròpia de la Trono. Darrere de les perruques, el maquillatge i el vestuari sempre s'hi amaga la mateixa persona: Oriol Grau.

Aquest actor, dramaturg i activista cultural té enguany un paper molt important en les festes de Santa Tecla. Ell és, aquest 2023, el pregoner. Aquest tarragoní d'adopció es confessa més "de Santa Tecla que de Sant Magí". Tant és així que aquesta serà la segona vegada que el seu nom apareix en lletres destacades al programa d'actes, després de fer-ho l'any 2014 com a Perpetuador de les Festes.

DDR2

Des d'aleshores, la festa ha anat creixent, ha anat evolucionant, però hi ha aspectes que no han canviat tant. Des que Grau s'impliqués en la recuperació del Ball parlat de Dames i Vells ara fa 43 anys, aquesta representació satírica s'ha convertit en cita ineludible de les festes. Una cita que any rere any sorprèn i arrenca rialles i, a vegades, fins i tot aixeca polseguera.

Va ser així, amb una trucada del batlle, el de veritat, que va rebre l'encàrrec de pregonar. Un honor, confessa Grau, que arriba en un any molt especial per a ell i la resta d'integrants de Dames i Vells. Enguany, celebren els 40 anys més tres de la recuperació del ball i ho commemoren amb una proposta única i ben diferent del que s'ha pogut veure fins ara. Un espectacle ambientat en la Tarraco Romana que mantindrà, al cent per cent, el seu esperit crític i àcid.

DDR333

Al també cofundador del Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas se li gira feina. Més enllà d'enfilar-se al balcó de l'ajuntament, aquests dies haurà de representar el seu ball parlat fins a una dotzena d'ocasions. I, per cert, si volen intentar coincidir amb ell, el pregoner assegura que no es perd mai alguna de les revetlles nocturnes ni els Pilars Caminant.