Santa Tecla serà més sostenible amb una butxaca feta de cartells de l'any passat

Les banderoles de Santa Tecla que lluïen els carrers de Tarragona fa tot just un any tindran un propòsit per a les festes d'enguany.

La Butxaca de les festes està creada exclusivament amb el plàstic dels cartells del 2022 que, d'una altra manera, haurien acabat a l'abocador.

Es tracta d'una prova pilot amb 1.750 unitats que es repartiran des de dilluns a l'estand de festes del Teatre Tarragona per una compra igual o superior a 15 euros.

És una iniciativa del Far Cooperatiu amb col·laboració de les regidories de Neteja i Cultura per convertir Santa Tecla en una festa més sostenible.

El far cooperatiu

El Far Cooperatiu, que forma part de la xarxa La Teulada, ha donat feina a tres persones en situació de vulnerabilitat per a la confecció de la Butxaca de les festes.

La cooperativa i el consistori aposten per donar continuïtat a la prova pilot, estenent la iniciativa a altres propostes municipals que fan servir banderoles. A més, s'obre la porta a crear nous productes de cara al futur.

La iniciativa de La butxaca de les festes s'ha traduït en l'estalvi de 650 quilos de CO₂ i més de 100.000 litres d'aigua.