El projecte de la nova comissaria de guàrdia urbana i mossos estarà abans d'acabar l'any

Consens entre les dues parts per donar l'impuls definitiu de la nova comissaria de proximitat que Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra han de compartir a l'estació d'autobusos de Tarragona. Ajuntament i Generalitat aposten per un equipament que ha de permetre l'augment de les patrulles i de l'atenció ciutadana al centre de la ciutat.

Una nova comissaria que ha de veure com, a finals d'aquest 2023 es defineix quin ha de ser el projecte que ha de tirar endavant per fer-la realitat. Per fer-ho s'estudiaran les tres alternatives de model de la comissaria que hi ha damunt la taula. Després, mitjançant un conveni, es definirà quin ha de ser el finançament d'aquesta, en principi assumit pel consistori tarragoní.

MÉS EFECTIUS A LA CIUTAT

Un nou equipament que acompanyarà l'augment d'efectius de Mossos d'Esquadra a la ciutat, reclamat per l'Ajuntament i compromès pel govern català. Una major presència que l'any vinent es notarà, sobretot, quan obri portes la nova comissaria de Torredembarra i s'hi constitueixi una nova regió policial.

El major desplegament de Mossos a Tarragona també anirà acompanyat de la recuperació per a cossos d'emergències de l'equipament que la policia catalana tenia a tocar del centre comercial Les Gavarres, per al qual les dues administracions ja estan treballant.