Es reobre la sala amb pintures gòtiques de la Catedral de Tarragona

El Museu Diocesà de Tarragona reobrirà demà la galeria gòtica ubicada a l’antiga capella del Corpus Christi, al claustre de la catedral. Durant els últims mesos s’ha treballat en la remodelació de l’equipament i en l’actualització del contingut.  S’hi poden contemplar una trentena d’obres del segle XIII al XV. L’espai s’ha ordenat per donar visibilitat també a l’impacte arquitectònic de la sala.

El Museu Diocesà de Tarragona ha completat la tercera fase del procés de remodelació de l’equipament, que en aquest cas actuava sobre la pinacoteca gòtica. La renovació museogràfica de l’espai ubicat a la capella del Corpus Christi del claustre de la Catedral tornarà a ser visitable des d’aquest divendres. S’hi podran admirar obres dels segles XIII al XV. En total més d’una trentena d’obres destacades provinents del fons de l’arxidiòcesi. Un viatge ordenat i cronològic per l’art gòtic tarragoní que n’explica la seva evolució des del gòtic lineal fins al flamenquitzat.

Entre les obres destacades que s’hi esposen podem trobar l’Anunciació de Jaume Huguet, el tapís del Frontal de Sant Lluís, o el primer volum de la Biblia d’Scala Dei, aportat per la biblioteca del seminari. La nova redistribució de l’espai expositiu s’ha dissenyat amb la voluntat de posar en valor també l’arquitectura del recinte que l’acull: una capella amb història.

Una jornada de portes obertes aquest divendres servirà per inaugurar el renovat espai. El projecte l’ha executat l’empresa Grup Transversal i ha costat 62.000 euros, 50.000 dels quals finançats pel Departament de Cultura de la Generalitat.