El Ball de Diables celebrarà els 40 anys amb nous vestits, concerts i carretillades

El Ball de Diables de Tarragona celebra enguany el seu 40è aniversari. Per celebrar-ho l'entitat ha preparat un intens calendari d'actes, tots ells en el marc del programa de la Festa Major de Santa Tecla.

La primera cita serà el 9 de setembre. Des de mig matí, el passeig de les Palmeres acollirà un assaig obert de l'Àliga i un vermut amb un concert de rumba a càrrec del grup Dantuvi. Al vespre serà el torn del tardeig. Jordi Gilabert amenitzarà la tarda amb la millor música indie nacional i internacional. La jornada culminarà amb el grup de versions de clàssics nacional Veneno en la piel.

Sens dubte, però, un dels dies més esperats per l'entitat és el 15 de setembre. Després de molts mesos de feina, els nous vestits veuran la llum. 

ELS VESTITS INSPIRADORS

L'endemà, tindrà lloc la 39a Mostra de Folklore Viu. Una mostra que enguany és organitzada pel Ball de Diables i que vol ser un recull dels diferents elements que han inspirat el dissenyador Edu Polo en la confecció dels nous vestits del ball. El mateix dia, la plaça de les Cols viurà el punt àlgid de la celebració dels 25 anys del Ball de Diables Infantil de Tarragona amb la realització de la primera carretillada infantil que se celebra al Camp de Tarragona.

Abans de la traca final, encara hi haurà temps per més. El 17 de setembre, el Cós del Bou acollirà la sortida commemorativa, la qual només es realitza cada cinc anys i on es podran veure tots els vestits de les diferents èpoques del Ball. Finalment, el dia 20, després del tradicional Retaule de Santa Tecla i d'una espectacular carretillada, es dispararan 40 salves pirotècniques per posar punt final als actes de celebració del 40è aniversari.