Un recurs atura l'inici d'obres del polígon logístic de Montblanc

Les màquines encara no poden començar a treballar al LOGIS Montblanc. La urbanització del polígon que ha d'acollir la planta logística de Bon Preu està, de moment, aturada per un entrebanc en la tramitació. Les obres es van adjudicar el 4 de maig a la UTE Gicsa i Eiffage per uns 11 milions d'euros, amb IVA inclòs. 

Després d'un mes, però, el contracte encara no s'ha formalitzat. El procés es troba congelat a l'espera que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic resolgui el recurs que ha presentat una de les empreses licitadores. Segons CIMALSA, que és la promotora pública del polígon, la companyia que ha recorregut el contracte demanava més temps per presentar la documentació.

En qualsevol cas, això endarrerirà l'inici d'obres, però el dubte és si l'espera serà més o menys llarga. En el cas que el Tribunal de Contractes doni la raó a l'empresa, l'adjudicació quedaria suspesa i comportaria haver d'iniciar de nou tot el procés de licitació. Si es dona aquest supòsit, serà difícil que les màquines comencin a treballar a Montblanc aquest estiu, ja que la tramitació, s'allargaria, com a mínim un trimestre. 

Per tal d'evitar-ho, CIMALSA ha presentat al·legacions contra aquest recurs per evitar la suspensió del contracte. La previsió, que ja no es complirà, era iniciar la primera fase d'obres d'urbanització del polígon durant el primer semestre d'enguany.