L'endemà del segon incendi en un any a AFEPASA

Normalitat a l'empresa AFEPASA del polígon Constantí després de l'incendi en uns matolls a tocar de la seva nau i que la va acabar afectant lleugerament. El més important, sense afectació a persones. Aquest matí la sofrera ja treballava sense problemes i, de fet, des de la companyia apunten que no s'ha deixat de treballar en cap moment. Es tracta, precisament, d'una empresa que ja va patir un incendi fa poc més d'un any.

A diferència del novembre de 2022, aquest dijous l'incendi no es va produir a l'interior de les instal·lacions, sinó a fora. I també fa un any el PLASEQTA va arribar fins a la fase d'emergència, mentre que en aquesta ocasió el pla d'emergències a la indústria química només es va elevar a la fase d'alerta. A la una de la matinada, es va acabar desactivant la prealerta. La situació, doncs, no va obligar a activar les sirenes ni a enviar alertes als telèfons mòbils.

NO PROU EMISSIONS

I és que el foc dels matolls, que va començar a un quart de set de la tarda, tan sols es va propagar a un contenidor de residus i es van generar conats en naus on va començar a cremar pols de sofre, que no va generar prou emissions de diòxid de sofre com per ser perilloses. Es va recomanar el confinament al polígon i aquest va ser aixecat cap a les 23h, quan ja feia estona que s'havia extingit l'incendi i s'havia descartat l'existència de cap punt calent. Fins a AFEPASA s'hi van desplaçar 25 dotacions de Bombers.