Els transportistes demanen respecte

Trobada dels transportistes i els enginyers tècnics industrials de la demarcació per traçar les línies d'actuació i els objectius de futur comuns. Els dos sectors han dut a terme unes jornades al Seminari de Tarragona, on s'han fet una sèrie de ponències a càrrec de diferents administracions públiques i també d'entitats privades.

Més enllà dels reptes de futur, els transportistes han reivindicat el seu paper, que consideren essencial. Reclamen que se'ls deixi fora del blanc de les crítiques quan hi ha problemes de mobilitat a les carreteres i que se'ls posin les coses més fàcils per assegurar un relleu generacional i l'entrada de la dona al sector.

DINERS PER A INFRAESTRUCTURES

transport

La FEAT i els enginyers han posat sobre la taula una vegada més els grans reclams històrics en matèria de transport de mercaderies. Entre ells, un tercer carril a l'AP-7, allargar l'A-7 fins al País Valencià, el tercer fil ferroviari, el trasllat de les mercaderies a l'interior o acabar la connexió entre el túnel del Coll de Lilla fins a l'AP-2.

Tot plegat en unes jornades que han servit per tornar a manifestar l'escepticisme al voltant del projecte del tramvia del Camp de Tarragona. En la mateixa matèria, els professionals creuen que l'electrificació del transport de persones i mercaderies és molt difícil i que cal buscar abans alternatives com l'hidrogen o combustibles no fòssils.