El PSOE i Junts tanquen el pacte per a la investidura i l'amnistia

Finalment, l'entesa entre el PSOE i Junts ha arribat de matinada. Acord per a la investidura de Pedro Sánchez, que podria ser la setmana vinent; estabilitat durant els 4 anys de legislatura i acord per la llei d'amnistia.

Aquest darrer punt és el que ha dilatat les negociacions, perquè els de Carles Puigdemont volien que quedés més clar qui se'n podria beneficiar. Des del PSOE recalquen que la lletra petita de la llei no es desvelarà fins que la resta de grups polítics la revisin, però sí que afirmen que inclourà les persones relacionades directament i indirectament amb el procés des del 2012 i fins al 2023.

En les negociacions a Brussel·les també s'ha parlat del referèndum, els socialistes, però, posen la Constitució com a línia vermella. Sigui com sigui, s'emplacen a una taula de treball per als pròxims 4 anys entre les dues parts on, per exemple, es tractarà el reconeixement de Catalunya com a nació.

ELS DOS PARTITS PARLEN DE NOVA ETAPA

Junts ha recalcat la rellevància de la nova etapa de negociacions. Asseguren que tindrà majors garanties perquè hi haurà un control internacional i l'estabilitat de la legislatura dependrà dels avenços que hi hagi.

Des de les files socialistes, qui s'ha posicionat a favor de l'amnistia és l'alcalde de Tarragona. Reconeix que abans no n'era partidari, però que amb un PP que abraça l'extrema dreta, és el pas necessari per mantenir un govern progressista i resoldre el conflicte català.

MANIFESTACIÓ DEL PP

Mentrestant, el Partit Popular s'oposa frontalment a l'acord entre el PSOE i Junts i avisa que és un clar símptoma del trencament d'Espanya. Els populars carreguen directament contra Pedro Sánchez i fan una crida a noves eleccions i, si no és així, creuen que el nou govern no completarà la legislatura.

El PP, que es desmarca de les protestes dels darrers dies davant la seu del PSC a Tarragona, ha convocat una concentració aquest diumenge a les 12h del migdia al Balcó del Mediterrani.