Shakespeare i Raphael protagonitzen l'agenda cultural

Cap de setmana intens a nivell cultural amb referents musicals com Raphael, que visita Tarragona, estrenes locals i també teatre shakespearià, ja que trobem dues obres inspirades en el seu llegat.

RICARDO III (Atalaya). Valls. Centre Cultural. Dissabte (20h)

La companyia sevillana Atalaya, premi nacional de teatre l’any 2008 per la seva trajectòria, presenta a Valls un Shakespeare en estat pur. Ricardo III va ser la primera tragèdia i un dels grans èxits del dramaturg britànic. Shakespeare es va basar en la història del rei Ricard III en temps de la guerra civil anglesa, que va enfrontar les dues famílies més importants del regne: els Lancaster i els York. Ricard III és la història esgarrifosa d’un autèntic criminal, d’un psicòpata que, per conquerir el poder, assassina sense cap remordiment els seus éssers més propers.

LOS FINALES FELICES SON PARA OTROS. Tarragona. Sala Trono. Divendres i dissabte (20h)

Una altra visió d’aquesta obra la trobarem a Tarragona. Els argentins Nelson Valente i Ignacio Gómez Bustamante presenten una adaptació de la mateixa portada a la quotidianitat del present. La degradació de l’home modern i l’ambició de poder. Com salvar el negoci familiar quan l’individualisme és el que mana? Una fàbrica d’un poble de Buenos Aires observarà les pitjors misèries humanes abans que tot s’estimbi. La proposta ha guanyat el premi María Guerrero a millor escenografia i a millor actor revelació: Julian Ponce Campos

MADE OF SPACE. Tarragona. Teatre Tarragona. Divendres (20)

Canviem de registre. Proposem ara un espectacle de pura dansa i so amb moviments acrobàtics i excitants. Un viatge visual i sonor a través del temps, l’espai i el cos, amb patrons de moviment i la música de Miguel Marín. L’espectacle dirigit per Guy Nader i Maria Campos  forma un espai continu i infinit que queda ocupat de manera geomètrica per un grup d’intèrprets que, igual que els músics, es deixen portar per l’energia i el dinamisme que els uneix

ROGER CONESA. Tarragona. Teatre Tarragona. Dissabte (20h)

Arribem ara a l’apartat musical. El tarragoní Roger Conesa té nou treball sota el braç després de dos anys de gestació i el presenta a Tarragona. Endreça és el directe del nou disc de Roger Conesa. Cançons en què l’artista posa ordre musical al seu moment existencial. Fer-ho des del jo no vol dir mirar per un mateix: l’endreça és també una dedicatòria, aquell temps que destinem als altres en la recerca constant de complicitats. A la seva mirada s’hi suma la imprescindible visió del compositor i multi-instrumentista Magí Capdevila, qui ha produït el disc vestint-lo d’una sonoritat en què les cançons dialoguen amb les textures de la música tradicional i la profunditat transgressora de l’art sonor. Després de nou anys sense publicar, Conesa presenta un treball en plena maduresa emocional i creativa.

RAPHAEL. Tarragona. Tarraco Arena. Dissabte (20.30h)

Hem deixat pel final el plat fort del cap de setmana,. Raphael, la llegenda viva de la cançó melòdica, torna als escenaris i aterra a la Tarraco Arena per presentar el seu nou disc:'Victoria', escrit i produït per Pablo López. L'artista va gravar aquest projecte durant l'estiu del 2022. D'ell s'extreuen joies com 'De tanta gente', 'Para seguir en pie' i 'A punto de besarte'; que formen ja part del repertori imprescindible de Raphael.  En aquesta gira, l'artista estrenarà les noves cançons i farà un repàs dels grans clàssics del seu cançoner: 'Mi Gran Noche', 'Yo Soy Aquél', 'Como yo te amo' i un llarg etcètera de lletres i melodies que fa més de sis dècades que marquen generació rere generació.