Rècord de participació a la paella popular de La Pobla de Mafumet

Arròs, gambes, galeres, cloïsses, sèpia i pollastre. Aquests i molts més eren els ingredients que l'Ajuntament de la Pobla de Mafumet va distribuir dissabte entre els més de 1.500 participants de la 30 edició de la Paella Popular. En total, van cuinar una seixantena de paelles. És una de les festes populars més arrelades al municipi i també un bon motiu per matinar, i és que els aliments es reparteixen de bon matí.

És un matí llarg a la zona de carpes de l'avinguda Mina de Madró, que l'Ajuntament habilita per a cuiners i comensals, però les colles participants van haver de preparar ben poca cosa la nit abans.

Des del consistori, celebraven l'ambient que s'hi genera. Per a l'alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, es tracta d'una jornada de germanor per a la ciutadania, amb una programació extensa d'actes lúdics i festius per a totes les edats.

Seixanta paelles i seixanta maneres de fer-les, però el secret perquè totes quedin per llepar-se'n els dits és fer-les amb molta tranquil·litat i deixant un llarg temps de cocció per a cada ingredient, explicava una de les participants.

La Bandarra Street Orchestra va dinamitzar l'hora de tirar l'arròs, i durant el dia també hi va haver exhibició de gimnàstica rítmica, sessions de disjòqueis i espectacles d'animació infantil.