Fires i festes majors omplen la cartellera del cap de setmana

En un cap de setmana en què l’agenda cultural la protagonitza la programació musical de les diferents festes majors i fires escampades pel territori ens fixem també en una proposta de micro teatre que promou Altafulla.

FESTIVAL EL FAUSTINA. Altafulla. Plaça del Pou. Divendres (19h)

Arriba la segona edició del festival Faustina. Una proposta que presentarà quatre obres curtes que s’escenificaran, en un itinerari circular, a diferents espais del municipi.

AGRUPACIÓ CUBANA DE CANT CORAL LEO. Vila-seca. Auditori Josep Carreras. Dilluns (19h)

Nosaltres també viatjarem a diferents poblacions del Camp de Tarragona. L’apartat musical l’encetarem a Vila-seca, on hi arriba una proposta internacional de regust cubà. Hi aterra l’Agrupació cubana de cant coral Leo, amb una trentena d’anys d’història que l’avalen.

LOS DESMADRAOS. Torredembarra. Plaça del Castell. Dissabte (22h)

També aires cubans trobarem a la Fira d’Indians de Torredembarra, que també ha programat un concert de música cubana. Nosaltres però, ens fem ressò d’un altre dels espectacles musicals programats dins la fira. El grup badaloní Los Desmadraos hi portaran l’essència de la rumba catalana.

MOSTRA DE MÚSICA LOCAL. Constantí. Plaça de les Escoles Velles. Divendres (21h)

A Constantí, per la seva banda, el protagonisme recaurà en les bandes locals. Coincidint amb la celebració de la Diada de Catalunya s’hi ha programat la segona edició de la mostra musical de grups locals. Hi participaran els rockers Sin Fianza, Dianne 35, que presentaran el seu primer àlbum, i el mític grup dels 70 Los Truenos, recuperat ara fa dos anys desprñes de deu anys de silenci.

INTROIT. Montblanc. Aparcament de Sant Miquel. Divendres (22.30h)

La Festa Major de Montblanc també tindrà el seu espai per a grups locals però nosaltres ens fixarem en altres propostes. Entre elles Hi trobem la cantautora tarragonina Anna d’Ivori, que ens presenta el projecte Introit, acompanyada del cor In Crescendo i la cobla Maricel.  Una proposta que combina tonades populars catalanes amb referències a altres melodies conegudes.

NIT JOVE. Montblanc. Plaça de Sant Francesc. Diumenge (24h)

El plat fort de la festa major de Montblanc però serà la Nit Jove. Tres formacions desfilaran per l’escenari central de les festes. Triquell hi presenta el seu disc Entre Fluids. L’altre plat fort de la nit serà Julieta, l’artista revelació del panorama musical català, que passeja el seu segon disc Ni llum ni lluna. Els vallencs Figa Flawas completaran el cartell.

CORREMÚSICS. Montblanc. Aparcament de Sant Miquel. Diumenge (17.30h)

I no marxarem de Montblanc ni d’aquesta agenda cultural sense acompanyar la banda de carrer nascuda en aquest municipi. Torna una nova edició del Corremúsics amb què la Bandarra Street Orkestra fa ballar el públic a peu de carrer. Enguany també els acompanyarà l’Ateneu l’Empelt.