×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca desmenteixen l'existència d'un pacte amb Ciutadans per desbancar Pere Segura

Vila-seca Segura va estrenar-se com a marca electoral amb victòria i vuit regidors, a tres de la majoria absoluta. El primer pas de la llista hereva de Josep Poblet va ser arribar a un acord amb el PSC, que compta amb dos representants. D'aquesta manera es facilita la governabilitat a l'espera, això sí, d'algun suport més que certifiqui l'aritmètica de les votacions plenàries. Però, de moment, el tripartit no existeix. 

Durant les últimes hores, han sortit a la llum filtracions sobre una possible segona via amb la suma de Ciutadans, Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca, suficient per desbancar la força guanyadora el 26 de maig. Segons aquesta filtració Decidim va fixar una condició, que els cinc regidors de Ciutadans passessin a no adscrits.

A través d'un comunicat, Decidim nega l'existència de cap conversa per pactar amb Ciutadans i els comuns, i descarta el govern alternatiu. L'únic acord, afegeix, és el de treballar consensuadament des de l'oposició.

Posició similar la de Vila-seca en Comú, que diu haver mantingut tan sols converses amb Pere Segura però que, per coherència, no pactaran amb ell, mantenint-se a l'oposició amb voluntat de diàleg.

Mentrestant, es desconeix encara quines àrees quedaran sota el control dels dos regidors del PSC, si finalment dissabte es confirma el lideratge de Vila-seca Segura.