El relleu de Poblet, Pere Segura, manté l'hegemonia a Vila-seca

A Valls i Vila-seca les eleccions havien de servir per determinar com seria l'endemà de la pèrdua de dos alcaldes convergents de llarga duració. Poblet, 26 anys a Vila-seca; i Batet, 10 a Valls. Els escollits per aquests per liderar els nous projectes dels seus grups no han defraudat. En ambdos casos han mantingut l'hegemonia a les seves localitats. Pere Segura a Vila-seca, i Dolors Farré, a Valls.

Dolors Farré a Valls i Pere Segura a Vila-seca tenien una feina complicada i se n’han sortit. El primer era l’escollit per Josep Poblet per liderar el projecte hereu de la Convergència de Vila-seca liderada pel propi Poblet, que en aquestes eleccions deixava enrere 26 anys amb la vara d’alcalde. Després de mantenir de forma ajustada la majoria absoluta a les eleccions del 2015, el projecte ara liderat per Segura s’havia d’enfrontar al desgast generat al govern però també a la pèrdua del seu líder més carismàtic. Segura però, ha sabut definir-se com la garantia de la continuïtat de les polítiques de Poblet i, tot i perdre la majoria absoluta, ha guanyat amb solvència (8 regidors), fet que li permetrà governar. De fet, Vila-seca Segura Junts pot deixar-se estimar per diferents alternatives, tot i que Segura tampoc descarta governar en solitari buscant pactes puntuals. 
Decidim Vila-seca, amb tres regidors. Podria garantir la governabilitat entrant al govern. Seria potser el pacte més natural, tot i que de moment ningú mou fitxa.
Decidim no és l’únic que pot sumar. Pere Segura també podria escollir a Vila-seca en comú, també amb tres regidors, i fins i tot, sumaria amb la segona força. Ciutadans ha crescut fins arribar als cinc regidors, i el seu candidat ja ha assegurat que lideraran l’oposició.
A Vila-seca Tanca la representació al consistori el PSC, que tot i haver pujat en vots es manté en dos regidors mentre cau el PP, que es queda sense presència al consistori per primer cop des de 1983.
Uns populars que també desapareixen del consistori vallenc després de vint anys, en benefici de Ciutadans que hi entra per primer cop. . Un Ajuntament on Junts per Valls ha aguantat el cop i manté el lideratge de la ciutat amb claredat. Farré, amb 3.581, ha aconseguit gairebé mantenir la xifra absoluta de vots aconseguida per Batet ara fa quatre anys, tot i que l’augment de la participació li ha fet perdre cinc punts de percentatge.
Junts per Valls ha tret rèdit de l ’aposta de Farré presentada com una candidata amb dedicació exclusiva a Valls en lloc d’un Albert Batet a qui se li podia girar en contra la seva dedicació al Parlament. La maniobra ha castigat Esquerra-Compromís per Valls, que aspirava a beneficiar-se d’una davallada dels hereus convergents. La coalició ha mantingut els números de fa quatre anys sumant els dos partits, i fins i tot ha augmentat nombre de votants en xifres absolutes fins arribar als 2.441, però s’ha hagut de conformar amb cinc regidors. Un resultat que gairebé beneeix la continuïtat del pacte de govern actual (Junts, Esquerra), tot i que de moment, amb els resultats en calent ningú es mulla.
A Farré també li donarien les sumes amb la CUP, que amb cent vots menys que fa quatre anys va mantenir els seus tres regidors, o amb els socialistes. Ibarra, amb 550 vots més que fa quatre anys va sumar un regidor més per arribar als quatre-. Són variables complicades per les diferencies de conceptes polítics, com també ho pot ser un tripartit d’esquerres on Esquerra hauria d’aconseguir que s’entenguessin CUP i PSC.