Michael Matthews s'emporta a Vila-seca la penúltima etapa de la Volta

L'australià del Team Sunweb era un de les principals favorits i ha complert amb escreix emportant-se una etapa amb sortida a Valls i amb pas per altres municipis com Montblanc, l'Espluga de Francolí i La Pineda.

És la primera vegada que la Volta a Catalunya, que compleix enguany 99 edicions, va situar un final a Vila-seca des dels anys 2001 i 2003. Des de llavors, la caravana de la cursa ciclista s'ha deixat veure altes vegades però no pas com a destí esportiu del dia. L'emoció va acompanyar el desenllaç de la penúltima etapa de la prova, i és que la 'photo finish' va definir el vencedor: Michael Matthews, que es va imposar per mil·límetres a l'alemany Phil Bauhaus (Bahrain-Merida).

Els darrers dos quilòmetres de la jornada es van veure marcats per un incòmode vent lateral pel Raval de la Mar i que va ser el brou de cultiu per a valents puntuals que, sense sort, van buscar la fuga a les acaballes. Entre ells el líder de la general, el colombià Miguel Ángel López (Astana). Durant una estona Movistar es va col·locar al davant però l’arribada no va ser l'adequada per al veterà Alejandro Valverde. 

La penúltima cita amb la Volta d'aquest 2019 ha arrencat davant el Pavelló Xavi Tondo i Volpini; Valls compta amb un conveni de col·laboració amb el certamen que ha permès fins ara la seva presència, sigui com a inici o meta. De l'Alt Camp cap a la Conca de Barberà i amb aproximacions a l'Espluga de Francolí i Montblanc.

El Coll de l'Albarca i el de la Teixeta han estat els dos colls previstos per avui. Del Baix Camp, també, cap al Tarragonès de nou; Cambrils, Salou, La Pineda i Vila-seca, a primera línia de mar i amb el pilot de ciclistes superant els 50 quilòmetres per hora. L'esprint s'ha viscut a l'avinguda Ramon d'Olzina de Vila-seca davant la presència de centenars d'aficionats i curiosos que no s'han perdut l'experiència.