El millor ciclisme del món, aquest dissabte a Valls i a Vila-seca

Serà la darrera oportunitat de sacsejar la general de la Volta a Catalunya. Tots dos municipis són l'inici i la meta de la penúltima etapa d'una de les curses ciclistes més importants del planeta, i amb passos per l'Espluga de Francolí, Montblanc i Salou.

Que Valls compti amb un KM.0 o un esprint final és ja un clàssic de la Volta a Catalunya els últims anys. L'organització va signar, al seu dia, un conveni de col·laboració amb el consistori. Una sortida prevista als volts de la una del migdia d'aquest dissabte i en direcció a Picamoixons, l'Espluga de Francolí i Montblanc.

Amb el Coll d'Albarca i el Coll d'Alforja com a principals obstacles del dia, seran 169 quilòmetres que s'endinsaran al Baix Camp a través d'un recorregut trencacames en direcció al Tarragonès.

L'última vegada que un desenllaç de la Volta va situar-se a Vila-seca va ser els anys 2001 i 2003, tot i que puntualment els carrers han vist passar de nou aquesta caravana de 175 ciclistes repartits en 25 equips. Des del Passeig Jaume I de Salou cap a la Pineda i accedint pel Raval de la Mar, la 'foto finish' es contemplarà a l'Avinguda Ramon d'Olzina.

Un final d'etapa previst a les 5 de la tarda amb noms il·lustres com els de Marc Soler, Nairo Quintana i Alejandro Valverde.. És l'edició 99 de la Volta, que arriba a 195 països dels cinc continents.