La Fundació Vila Casas estrenarà a l'estiu la seva primera exposició al Castell de Vila-seca

La fundació d’art contemporani català Vila Casas s’instal·larà al Castell de Vila-seca. En total s’ocuparan tres espais on s’hi exhibiran diverses exposicions itinerants del fons de la fundació. Avui el seu president ha visitat el castell i n’ha explicat alguns detalls.

Aquest és un dels espais on s’hi instal·laran les exposicions que la Fundació Privada Vila Casas portarà fins a Vila-seca. En total s’hi dedicaran tres sales del remodelat Castell vila-secà amb la possibilitat d’utilitzar altres espais si és necessari, depenen de l’exposició que hi vingui. De moment el conveni signat entre Ajuntament i Fundació és per quatre anys. La intenció és que la primera exposició s’inauguri aquest estiu, coincidint amb la Festa Major. De fet, la idea és que la itinerància de les exposicions duri entre festa major d’estiu i d’hivern i fer coincidir les estrenes amb aquestes festivitats. Les instal·lacions del Castell han ajudat molt al fet que la fundació vingui a Vila-seca.

Pintura, fotografia i escultura contemporània. Antoni Vila va començar adquirir obres del 1930 fins a l’actualitat. Avui en dia ja té un fons amb més de 30.000 peces. Actualment té seus a les demarcacions de Girona i Barcelona i amb Vila-seca crearà el primer punt a la demarcació de Tarragona. L’objectiu és convertir aquest indret en un referent nacional de l’art contemporani català.

Ara s’acabarà d’adequar l’espai, instal·lant diversos aspectes tècnics per poder acollir aquestes exposicions. La primera de totes serà inèdita amb obres que fa poc que la Fundació ha adquirit i que el públic general mai ha vist.