Dos germans de Vila-seca competiran als World Roller Games... amb Bèlgica

L'Axel i el Joel Claessen juguen amb el CH Vila-seca i l'HC Valls, respectivament. La sang flamenca del seu pare els permetrà defensar per primer cop d'un país que tornarà aquest estiu a la competició internacional després de dues dècades.

Els apleguem a l'annex del poliesportiu municipal, i no és fàcil perquè les rutines esportives i acadèmiques de tots dos són diferents. L'Axel té 22 anys i cursa magisteri. El Joel només en té 17 i prepara la selectivitat com a estudiant del Ramon Barbat, al costat de la pista.

Són d'aquí però la doble nacionalitat trenca fronteres esportives. I no seran els únics vila-secans amb Bèlgica, també hi haurà Lander de Aguirre, que resideix fora de Catalunya.

L'Axel milita al Valls, amb qui competeix per pujar a Primera Catalana però va formar-se al mateix Vila-seca. El Joel és encara júnior, tot i que sovinteja els entrenaments amb el primer i el segon equip. Bèlgica buscava jugadors per vies poc ortodoxes i els va trobar. Ara es comuniquen per whatsapp.

Coneixeran els companys al maig en dos amistosos davant Àustria i Holanda. Tres dies abans dels World Roller Games es concentraran per competir a Terrassa i contra seleccions tan exòtiques com Austràlia, el Japó o Israel. Serà dins la categoria C. Això significa que als Mundials de patinatge hi haurà tres campions d'hoquei sobre patins.

Serà al juliol quan l'Axel i el Joel Claesen, a més del Lander de Aguirre, s'estrenin internacionalment.