Vila-seca disposarà d'una xarxa municipal d'autobusos

Amb tres mesos de retard el ple va aprovar el pressupost per aquest any. El conflicte amb l’interventor va bloquejar la gestió del consistori, que presenta uns comptes de 30 milions d'euros. El projecte més destacat, el nou servei de transport públic local.

Josep Poblet deixarà l'alcaldia amb un projecte consensuat per tots els partits: la creació de la xarxa de transport públic urbà. Els autobusos municipals arribaran aquest any als nuclis de Vila-seca, la Plana i la Pineda, amb una inversió de 500.000 euros, segons es desprèn del pressupost de 30 milions d'euros aprovat pel Ple Municipal, només amb els vots de Convergència i Unió.

L'altre aspecte destacable és l'increment d'un 11% de la partida de personal, que beneficiarà la plantilla de Policia Local, que creixerà fins als 44 agents. Tot i això l'oposició avisa que només 14 van armats. Es preveuen també 3 milions d'euros d'inversions encapçalades per la reforma del Celler, encara que la partida es modificarà quan es disposi del romanent del 2018.

Els comptes del 2019 arriben amb retard al ple per la crisi amb l'interventor que ha marcat la política local els últims mesos. L'administració ha acabat obrint un expedient, suspenent de feina el funcionari i substituint-lo de forma provisional.

Davant la satisfacció de l'equip de govern, Ciutadans atribueix el problema a la mala praxi, per això va votar en contra del pressupost al·legant l'incompliment de la Llei de Pressupostos de l'Estat en l'increment de la partida de personal per sobre del permès. L'equip de Govern ho va desmentir emparant-se en els informes favorables del pressupost.

Pel que fa a la resta de grups també va votar en contra Decidim Vila-seca, que va criticar la manca de consens i l'habitual incompliment d'uns pressupostos conservadors i avorrits. Igualment el PSC, que es va abstenir i que lamenta no poder participar dels pressupostos; mentrestant, Vila-seca en Comú reivindica com a seves les propostes sobre el transport públic i critica la manca de polítiques socials. També van votar en contra dels pressupostos.