180 músics toquen junts a la 17a Trobada d'orquestres de Vila-seca

Un, dos i fins a tres assajos simultanis d’orquestres al conservatori de Vila-seca, amb motiu de la 17a trobada d’orquestres de nivell elemental. Estem parlant d’uns 180 nens i nenes, 10 orquestres de localitats com Tarragona, Altafulla, Salou, Vila-seca o Tortosa, entre d’altres.

Estem parlant d’alumnes de nivell elemental, és a dir, dels 8 als 14 anys, que es van trobar a Vila-seca per tocar un programa comú a l’Auditori Josep Carreras. Una jornada d’assajos intensos que pretén acostumar als alumnes a tocar amb músics que no coneixen i amb altres directors, amb diferents maneres d’ensenyar i transmetre la música.

Un dia que culmina moltes setmanes de feina, ja que cada orquestra treballa el repertori al seu centre, per portar-lo de la millor manera a Vila-seca i acabar d’ultimar detalls abans del concert a la tarda. El conservatori de Vila-seca és un dels centres pioners en aquest tipus de trobades. Ara les trobades d’orquestres són un mètode molt utilitzat a les escoles de música del país, sobretot en cursos de nivell elemental.