El castell de Vila-seca serà la seu de la Fundació Vila Casas al sud de Catalunya

 

El castell de Vila-seca acollirà una seu expositiva permanent d'una important fundació catalana d'art contemporani que es desvetllarà a finals de març. Tac12 ja pot avançar el nom de l'entitat: serà la Fundació Vila Casas. Aquest serà el primer dels usos de l'equipament originari del segle XII, que el 2005 va passar a mans municipals i després d'anys de reformes, aquest cap de setmana s'obre finalment per a la població. S'hi han invertit prop de 4 milions d'euros.

Gairebé 15 anys després de la seva compra a la família Sicart, el castell de Vila-seca, en mans municipals des del 2005, torna a obrir-se al públic completament reformat. Fins ara només alguns dels espais de la planta baixa s'havien pogut visitar però aquesta àmplia sala és la que s'emporta ara tot el protagonisme. Serà la seu d'un espai permanent expositiu d'art contemporani de la Fundació Vila Casas. Si bé l'alcalde Josep Poblet no ha volgut avançar-ho a l'acte, el regidor de Cultura, Pere Segura, ho havia dit ara fa uns dies segons va poder recollir Tac12. Actualment la institució té espais artístics a Barcelona i l'Empordà.

Primera exposició, a l'estiu

El projecte es presentarà a finals de març, i a l'estiu ja obrirà portes amb una primera col·lecció d'un important autor català, i amb visita gratuïta. El castell disposa de tres sales expositives que es destinaran a l'art contemporani. A la resta d'estances s'habilitarà en els propers anys un centre d'interpretació de l'origen medieval i del castell de Vila-seca.

Després de la reforma del jardí del Castell, la presentació de la transformació del seu interior era un dels moments més esperats. A partir d'aquest cap de setmana i fins el 4 de març es podrà visitar en les jornades de portes obertes. S'hi han invertit 3 milions d'euros 800.000 euros, que se sumen als 3 milions que va costar l'adquisició de l'edifici a la família Sicart. L'edifici original es va construir en aquest indret al segle XII, en plena reconquesta cristiana del Camp de Tarragona.