Ercros recuperarà els nivells de producció de clor amb l'última ampliació aquest any

La planta d'Ercros a Vila-seca recuperarà aquest 2019 la totalitat de producció de clor perduda arran del tancament de les línies de producció amb mercuri per ordre de la Unió Europea. La reestructuració que ha patit la companyia a tot l'Estat ha implicat una nova inversió que ara entra a la fase final. Fa pocs dies ja va entrar en funcionament la segona fase.

Ercros produirà a mitjans d'aquest any 217.000 tones de clor, una xifra que consolidarà  la seva posició de lideratge en el mercat ibèric, convertint la planta de Vila-seca en la primera de producció de clor a Espanya, amb un volum anual de 172.000 tones. Aquestes xifres recol·loquen l'empresa als nivells d'abans de la prohibició de la tecnologia de Mercuri, el desembre de 2017.

Això ha estat gràcies a la inversió que la companyia ha fet al Tarragonès. Una inversió obligada per fer front a la directiva europea que va obligar al tancament de les línies de producció amb mercuri de Flix, Cardona i Tarragona, i que va derivar a un Expedient de Regulació d'Ocupació i a la reestructuració laboral de l'empresa que va afectar a 77 treballadors. 49 van poder ser recol·locats en places lliures pels processos de prejubilació.

Ara el procés es completarà aquest any amb la finalització del projecte de construcció del nou complex de producció de clor i sosa càustica amb la tecnologia de membrana, ja utilitzada a Vila-seca des del 1992 de forma pionera. A finals de desembre ja va entrar en funcionament la segona fase del projecte i ara han començat les obres de la tercera, que suposaran la producció de 26.000 tones més anuals.