Cultura popular i devoció a la sisena portada de la Mare de Déu de La Pineda

La imatge de la Mare de Déu de la Pineda, de retorn a Vila-seca, com cada 5 anys des de fa un quart de segle. Un acte ple de tradició que hem viscut aquest cap de setmana, amb l'entrada de la verge a la parròquia de Sant Esteve.

Els diables van obrir el recorregut, la resta del seguici va guarnir la gran rebuda per la imatge de la Mare de Déu de la Pineda. Una celebració que es fa cada 5 anys, la d'enguany en va fer 25. El recorregut va començar a la plaça dels Països Catalans, passant pel carrer de la Verge de La Pineda, fins a la plaça de l'església. On els diversos elements del seguici festiu van fer un ball d'honor a la Mare de Déu, abans d'entrar-la a una parròquia de Sant Esteve, també guarnida per l'ocasió i plena de gom a gom.

Aprofitant la visita de la Mare de Déu, la parròquia va estrenar un nou estendard per acompanyar la imatge en processó, fet per l'artista vila-secana Fina Roigé. Des d'ara la imatge de la Mare de Déu es podrà visitar a la parròquia de Sant Esteve en un horari ampliat, de matí i tarda. També hi haurà concerts i activitats especials fins que el pròxim dissabte, dia 8, la Mare de Déu torni al Santuari de La Pineda.