El conflicte amb l'interventor marca de nou el Ple Municipal de Vila-seca

 

Les discrepàncies entre l'equip de Govern de Vila-seca i l'interventor municipal van tornar a protagonitzar l'últim ple municipal, el de novembre, on habitualment s'aprovava el Pressupost Municipal. I això, entre d'altres bloquejos i retards administratius, va retreure l'oposició al Govern de Josep Poblet, afectant, la polèmica, a la majoria de punts de l'ordre del dia.

Vila-seca s'apropa a finals d'any i no té preparat el Pressupost Municipal del 2019. Un municipi sempre puntual en aquest tràmit, que aquest any haurà d'esperar al mes de desembre a causa de les discrepàncies que enfronten govern i intervenció i que han derivat a polèmics moviments interns al consistori. En aquesta ocasió el Ple començava amb retrets arran de l'informe de control financer del primer trimestre de l'any. El regidor d'Hisenda negava el conflicte però confirmava els problemes. L'oposició li oferia novament col·laboració i lamentava els retrets.

El portaveu de Ciutadans acabava amb una bateria de 10 preguntes sobre la complexa situació entre intervenció i equip de Govern, amb resposta directa de l'alcalde justificant transparència i acció legal, i fins i tot amb crítiques directes, durant el Ple, al paper de l'oposició.

El problema amb l'interventor tornava a aflorar durant l'aprovació de la pròrroga del contracte de gestió del tanatori municipal, a causa dels bloquejos en la tramitació del nou concurs públic. A banda, el Ple va aprovar la nova ordenança per combatre el botellón, amb un vot tècnic contrari de Decidim Vila-seca, que hi presentarà al·legacions, i l'abstenció dels comuns, per estudiar-la millor.

Ciutadans hi va donar suport però després es va quedar sol en la seva proposta de campanya per prevenir l'addició dels menors al Joc. El Govern va demanar que es retirés per fer un procés previ amb la comunitat educativa. La moció va votar-se i no va prosperar. Només Ciutadans i els Comuns van votar-hi a favor.