El FICVI comença amb més participació i curtmetratges que mai

El moment àlgid del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca arribarà el proper cap de setmana, amb la projecció de les 38 propostes seleccionades entre 1.100 curtmetratges. El festival però, ja s’ha iniciat aquest passat cap de setmana amb el concurs In-Situ en què una dotzena d’equips concursen realitzant en dos dies un curtmetratge amb localitzacions a Vila-seca.

Diverses localitzacions de Vila-seca han rebut aquest cap de setmana la visita de les càmeres d’una dotzena d’equips participants al concurs In Situ. La primera de les activitats proposades pel festival Internacional de curtmetratges de Vila-seca, el FICVI. Els cineastes participants han d’elaborar un curtmetratge en un cap de setmana a Vila-seca, seu del festival, partint de dos elements que han d’aparèixer a la cinta: en aquesta edició, un ou i un llibre. En total, 40 persones, més que mai, competeixen en els dos equips participants.

També més curtmetratges que mai per incloure al certamen oficial. Els impulsors del festival han hagut de seleccionar les 38 propostes finalistes d’entre més d’un miler de curtmetratges.

El moment àlgid del festival arribarà el cap de setmana a l’Auditori Josep Carreras. Entre divendres i dissabte es projectaran els 38 curts seleccionat. A més s’ha programat una màster class amb el publicista Eduard Baztán i una altra del director de cinema Rubén Salazar. L’actriu Itziar Castro, premiada en una edició anterior al FICVI, conduirà la gala de clausura del certamen. D’altra banda, durant la setmana, el FICVI també portarà el cinema a quatre centres escolars de Vila-seca, on presentarà curts d’animació.