Què es pot fer per revifar el Mercat Municipal de Vila-seca?

La viabilitat del recinte podria passar per la instal·lació d'una gran superfície comercial dins l'espai. És la intenció del consistori, que estudia amb els paradistes alternatives per garantir-ne el futur. Vila-seca en Comú presentarà una moció amb propostes.

Quan l'espai va obrir les seves portes l'any 1987 cap de les prop d'una desena de grans superfícies relacionades amb el món de l'alimentació existia a Vila-seca. Al seu dia, el mercat va acollir gairebé una trentena de parades. Però ara tan sols en sobreviuen quatre, dues de carn, una peixateria i una altra especialitzada en salaons. La demografia s'ha disparat però les rutines de compra dels habitants han canviat, no només a Vila-seca.

Vila-seca en Comú presentarà una proposta al següent ple amb l'objectiu de revitalitzar el Mercat Municipal. Demanen la remodelació del recinte i la redacció d'un Pla Director inclusiu per dinamitzar el negoci.

El mercat ha experimentat millores i adequacions, fins i tot s'han engegat mesures paral·leles com el Vila Tapa que se celebrarà d'aquí a uns dies amb la participació dels comerços. El govern no descarta cap taula de debat i pretén aconseguir que alguna gran superfície obri al mercat, on va habilitar-se un espai de 800 m² per una cadena de supermercats que, finalment, va fer marxa enrere. L'objectiu, garantir el futur del centre.

La concessió dels paradistes va prorrogar-se el 2017 i s'allargarà quatre anys més.