Vila-seca preveu complir el 95% del Pla de Govern el 2019

 

L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, assegura que completarà l'actual mandat amb el 95% del programa de Govern executat, i la resta en execució entre diversos mandats. Aquest dilluns l'equip de Govern vila-secà ha fet balanç de les principals inversions d'aquest any, amb prop de 40 actuacions i una inversió de més de 4 milions d'euros.

La instal·lació d'una nova il·luminació led que dota de major seguretat els passos de vianants, com aquest de la Pineda; la col·locació de punts de recàrrega per vehicles elèctrics, o la pacificació del trànsit en carrers com l'Amadeus Vives són algunes de les 40 inversions desenvolupades al terme municipal de Vila-seca durant aquest 2018. En total l'Ajuntament haurà invertit prop de 4'2 milions d'euros en obres de millora urbana, pavimentació de carrers com el de Joaquim Serra o el de la Ciutat de Melbourne, i també en zones d'aparcament.

La creació de noves àrees d'aparcament a tocar del centre històric ha suposat prop de 340mil euros d'inversió. Entraran en funcionament a finals de mes, quan es recepcioni l'obra d'aquestes àrees habilitades al carrer de Reus o al Parc d'Austràlia. A hora d'ara, l'Ajuntament de Vila-seca calcula que s'han complert el 64% de propostes del Pla de Govern i que el 26% estan ja en execució. El destí final és:

Quedarà pendent el desenvolupament del Pla Director d'Equipaments esportius, la nova connexió viària amb la Plana, el frontal marítim de la Pineda i la restauració del celler noucentista. També el nou model de transport públic municipal. A punt d'acabar hi ha la reforma dels jardins del Castell de Vila-seca, ja restaurat, i que es reobriran al públic en general aviat, amb un nou enjardinament floral. En obres com aquesta hi treballen beneficiaris dels plans d'ocupació de l'Ajuntament de Vila-seca on la xifra d'atur ha passat del 23,5%de fa 10 anys al 8,89% l'últim mes d'agost.