×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

El Castell de Vila-seca obrirà portes l'any vinent

El castell de Vila-seca obrirà les seves portes durant el primer semestre de l'any vinent. Un dels grans projectes locals dels últims anys afronta la seva recta final, a l'espera de petits serrells que enllesteixin la remodelació de l'històric equipament. De moment, un pas previ ja el tenim enllestit: els jardins del mateix castell.

L'entorn de l'antiga propietat del Comte Sicart ja s'ha obert al públic per permetre el pas i la utilització dels veïns i visitants. Aquestes passeres conviden a moure's per l'espai, que disposa d'una nova il·luminació i mobiliari urbà. El pressupost ha estat de 150.000 euros i ha comptat amb un tractament paisatgístic per valorar l'arbrat, tot i que encara hi ha aspectes per complementar. Aquesta obra va tenir el seu preludi l'any 2015 quan va tirar-se a terra l'antic mur que impedia la visualització del Castell. Ara, amb horari de 10 del matí a dos quarts de 10 del vespre, l'edifici ja és accessible.

I encara queden més pàgines per escriure de la proposta de creació d'un Parc cultural que també englobi el Celler i que compta amb una subvenció provinent de fons europeus. El mateix castell obrirà portes de manera definitiva l'any vinent. Així que, en menys de 12 mesos, s'hi podrà accedir i aplicar diversos usos públics. L'any 1899 la família Sicart va adquirir el castell, originari del segle XV, comprat per l'ajuntament de Vila-seca l'any 2005.