L'Esplai Esclop fa 40 anys amb el joc com a eina educativa

Fa 40 anys que l’Esplai Esclop de Vila-seca veu el joc com a motor del canvi. Va sorgir de l’antic casal, amb un grup de monitors amb ganes de més. Ara ja són més de 100 els joves que han mantingut de forma ininterrompuda l’activitat de l’Esclop al llarg dels anys. Una passió per l’educació en el lleure que s’ha transmès de pares a fills. És el cas de l’Alícia, monitora de les primeres generacions, i que ha vinculat als seus dos fills, el Marc i la Laura, a l’entitat des de ben petits.

La primera seu va ser als baixos de l’Abadia, una segona etapa a l’espai Clàudia Padró, i en l’actualitat, viu a la plaça d’Estudi. L’escenari principal però, sempre ha estat el carrer.

Durant tot aquest dissabte, l’Esclop celebrarà el 40è aniversari amb actes com una gimcana popular organitzada per un grup d’exmonitores, un espectacle infantil i un concert de folk. Dissabte rere dissabte, a més de les colònies, sortides i acampades durant tot el curs l’educació en el lleure de l’Esclop mobilitza ara més d’un centenar d’infants i joves.