El millor restaurant del món té arrels vila-secanes

El xef Eduard Xatruch ha tocat el cel. El restaurant Disfrutar, que lidera el cuiner vila-secà juntament amb Oriol Castro, amb vincles a Torredembarra, i Mateu Casañas, ja és el millor del món. Així ho reconeix el rànquing dels The World’s 50 Best Restaurant, que ha atorgat el reconeixement aquesta matinada a las Vegas.

La gala que defineix la llista dels 50 millors restaurants del món els ha coronat com el millor establiment gastronòmic del planeta. Un emocionat Xatruch ha posat en valor la tasca del seu equip i la gastronomia catalana.

Amb vincles a Torredembarra, el company d’Eduard Xatruch, Oriol Castro, també ha reivindicat la feina dels cuiners en el seu agraïment per la distinció.

Aquest és el reconeixement més internacional que ha rebut el restaurant Disfrutar durant els seus 10 anys d’història, però no l’únic. Sense anar més lluny, ja l’any passat va ocupar una segona posició premonitòria en aquesta mateixa llista. Tres Estrelles Michelin honoren també la proposta dels tres xefs formats al Bulli i que van engegar un primer projecte a Cadaqués l’any 2012. Posteriorment, el 2014 van fer el salt a Barcelona per crear el Disfrutar, que una dècada després ha tocat el cel de la gastronomia mundial, convertint-se en el millor restaurant del món.