L'alcalde de Vila-seca no comparteix les tesis de Salou sobre el tramvia

La resposta de Pere Segura a Pere Granados sobre el tramvia és clara: Vila-seca no té cap acord amb la Generalitat per reubicar les cotxeres i els tallers del futur transport públic afectant la connexió de Salou amb el corredor mediterrani.

D'aquesta manera, l'alcalde vila-secà replica les sospites aixecades aquest dimecres en el ple de Salou, en el qual el batlle Pere Granados va assegurar que no acceptaran el projecte del tramvia tal com està plantejat.

L'ORIGEN DE L'ENFRONTAMENT

El focus del debat es troba l'emplaçament que el projecte preveu per al futur centre operatiu del tramvia, amb magatzems i tallers per al seu manteniment.

Aquest se situaria en uns terrenys del municipi de Vila-seca que, segons les al·legacions salouenques, són essencials per garantir la futura connexió de Salou amb el corredor mediterrani i la línia d'alta velocitat.

pere_segura_ple_maig_2024.jpg

El govern local vila-secà, en canvi, assegura que, inicialment, s'havia plantejat una ubicació que sí que tenia una afectació sobre aquest ramal, i per això es va decidir canviar.

D'altra banda, Segura considera que la falta d'entesa podria afectar altres projectes importants com l'àrea metropolitana.

SEGURA ES MOSTRA FLEXIBLE

Amb tot, l'alcalde de Vila-seca diu ser flexible pel que fa a les qüestions que tenen a veure amb el tramvia. Es manifesta obert que hi hagi catenàries i també pel que fa a la ubicació definitiva del traçat dins del municipi.

Finalment, Segura explica que la Generalitat encara té algunes qüestions tècniques per resoldre amb relació al centre operatiu del tramvia i que l'Ajuntament donarà a conèixer la seva postura quan s'hagi de materialitzar el pla especial, on quedaran recollides aquestes qüestions.