Els infants de Vila-seca fan gran el seguici popular

El seguici festiu ha estat el protagonista del cap de setmana a Vila-seca. Durant tot el matí de diumenge, desenes d'infants van poder conèixer de ben a prop els elements de la cultura popular vila-secana. És una activitat que l'Ajuntament programa dins del Pla Educatiu d'Entorn, i que convida els més petits a formar part activa del múscul associatiu del lloc on viuen. Per a les entitats, és una oportunitat més per a consolidar els nous públics.

És una cita al mes de febrer que, lluny de la temporada alta de sortides i actuacions, permet seguir mostrant als infants què suposa formar part del seguici. I és que per un dia, nens i nenes s'han pogut posar a la pell dels Diables i els Trabucaires, dels Xiquets, dels dansaires de l'Esbart o dels portants dels Gegants o del Cavall Alat a través dels diferents tallers i jocs.

FARO DIBUIXA EL SEGUICI

A banda dels jocs, el seguici segueix creixent en forma de llibres, perquè dissabte es va presentar el segon dels set contes sobre els elements de la Festa Major de Vila-seca, sota el segell del dibuixant local Andreu Faro. Primer van ser els Gegants, i ara es tracta de la Llegenda dels Trabucaires.

El ninotaire vila-secà ja treballa en el conte sobre el Ball de Diables, per continuar ampliant una col·lecció que edita l'Ajuntament de Vila-seca.