Els ecologistes denuncien que La Pineda té les platges més contaminades per pèl·lets

Unes 200 persones participen d’una iniciativa impulsada per Good Karma Projects de recollida de microplàstics a la platja del Racó de Vila-seca. L’activitat vol anar més enllà de la neteja de l’entorn, i serveix també per denunciar l’estat de contaminació de les platges de la Pineda, que es calcula són les que acumulen una major densitat de pèl·lets per quilòmetre quadrat de tot l’estat.

Good Karma Project ja fa cinc anys que regularment analitza l’estat de les platges de La Pineda.  Més enllà de la implicació ciutadana, l'acció compta amb el suport d'investigadors de la Universitat Rovira i Virgili. D'aquesta manera, tant el mètode de recollida de dades com la seva interpretació es basa en un mètode científic. Preocupa la capacitat contaminant dels microplàstics.

Les dades que s’extrauran d’aquesta última pentinada sobre el terreny es faran arribar a la Fiscalia de Tarragona que investiga tretze empreses per estudiar l’origen de la contaminació de la platja. Un procés que es va iniciar el passat mes d’octubre arran d’una denúncia davant la Generalitat presentada per l’entitat ecologista.