Aprenent i alhora salvant vides

Els alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Ramon Barbat i Miracle han tirat endavant una campanya de donació de sang. El projecte neix arran d'una experiència personal de la professora de biologia del centre, Sandra Palacios qui va viure en primera persona el trasplantament de medul·la d'un familiar seu. Aquest fet va marcar un abans i un després i va prendre consciència de la importància de donar sang. De seguida es va posar en contacte amb el Banc de Sang i Teixits per tirar endavant una campanya de donació i alhora treballar així una part del temari que entra al currículum d'aquest curs: el sistema circulatori.

Durant un mes, els alumnes s'han informat per saber en quines situacions es necessita sang, però també han fet pancartes, eslògans i obsequis per donar als donants. Ara, però, un mes després, han vist com el resultat ha valgut la pena.

La campanya ha sigut un èxit. Gairebé 80 persones s'han acostat a donar sang en aquest centre i d'aquestes, 23 ho han fet per primera vegada.

Tot i que fins ara mai s'havia tirat endavant una iniciativa d'aquestes característiques al centre, des de la direcció, asseguren que això no acaba aquí i esperen que any rere any puguin aportar el seu granet de sorra.

Sens dubte una gran notícia. I és que tot i que la situació ha millorat respecte al Nadal, les reserves encara són baixes. Amb tot, des del Banc de Sang i Teixits animen a la ciutadania a donar sang i recorden que cada persona pot salvar tres vides.