Vila-seca emprèn accions legals contra els pèl·lets

L'Ajuntament  de Vila-seca denunciarà l'impacte social i mediambiental que causa l'aparició de pèl·lets a la platja de La Pineda. Els serveis jurídics municipals ja treballen en les accions legals que portaran el cas en mans de la justícia. És un pas més d'un consistori que els darrers anys ha estat protestant contra la presència d'aquests plàstics.

El 2019 i 2020 ja ho va denunciar a l'Autoritat Portuària, a la Generalitat i al SEPRONA, el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil, a qui li va demanar que investigués l'origen dels pèl·lets.  L'alcalde, Pere Segura, de fet, ha estat una de les veus més crítiques i ha arribat a carregar contra la Generalitat per no fer prou i no tenir-los en compte en la creació de la plataforma Zero Pèl·lets

LA FISCALIA HO INVESTIGA

Ara el govern vila-secà no ha volgut fer declaracions, però ha explicat a través d'un comunicat que emprèn accions legals després que tornin a estar d'actualitat els vessaments d'aquestes petites boles de plàstic per l'episodi a la costa del nord d'Espanya. Justament, aquests fets també han provocat la reacció de la fiscalia, que aquest dimarts decidia investigar de nou a qui es poden exigir responsabilitats pels pèl·lets de la costa tarragonina. 

A diferència del desastre ambiental a Galícia i Cantàbria, els estudis indiquen que en el cas de Tarragona els microplàstics provenen de la indústria i arriben a la costa a través de les rieres. 

Les diligències d'investigació de la Fiscalia es produiran els pròxims 6 mesos. Demanarà a la Guàrdia Civil, Mossos i Agents Rurals que en segueixin la pista. De fet, entre el 2019 i el 2021 ja es va iniciar un procediment similar, tot i que el Jutjat número 2 de Tarragona va acabar arxivant la investigació perquè no va aclarir qui eren els autors dels vessaments. Ara vol analitzar noves informacions, com l'estudi dels Agents Rurals que llavors no es va poder tenir en compte.