Els vila-secans canten a Sant Antoni a les portes de Festa Major

Vila-seca té ganes de Festa Major. Ho va demostrar aquest diumenge a la primera Engrescada, una nova cita que s'incorpora al ritual de la Festa Major de Sant Antoni i que va tenir com a moment protagonista l'estrena del càntic dedicat al copatró de la ciutat. La cercavila presidida pels gegants Ton i Pineda i el Cavall Alat va portar els vila-secans fins al portal de Sant Antoni, on van entonar-hi, per primera vegada, aquesta popular Invocació a Sant Antoni.

Des de la Colla Gegantera, expliquen que tenien la voluntat d'impulsar aquest càntic, inspirat en la cançó tradicional de L'Hereu Riera i que ha versionat Quim Vives. La cita també va servir per celebrar el primer aniversari d'aquesta Xaranga Tocats de La-la. També la música va dinamitzar el vermut de fi de festa, organitzat i en benefici de l'associació solidària local Sociathlon.

I així, tradicions nou-nates se sumen a d'altres de centenàries, en una Festa Major d'hivern que arrencarà oficialment aquest dimarts amb el pregó del vila-secà Tomàs Grau, director de la Franz Schubert Filharmonia.