×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

Vila-seca ajorna el debat de mocions sobre el referèndum

 

Tal i com s'esperava el debat al voltant del referèndum va acabar marcant el ple de Vila-seca tot i que l'alcalde no havia inclós a l'ordre del dia les mocions presentades per PSC i Decidim al voltant de l'1 d'octubre

El ple del mes de juliol de l'ajuntament de Vila-seca va acabar estant marcat com s'esperava per les mocions que no figuraven a l'ordre del dia. Dies abans s'havia conegut la decisió de l'alcalde Josep poblet de no incloure en el plenari les mocions presentades per Decidim Vila-seca i el PSC al voltant de la participació del consistori en el referèndum de l'1 d'octubre, cadascuna en un sentit, a favor i en contra.

En el torn de precs i preguntes els dos grups municipals van mostrar la seva sorpresa per la no inclusió de les mocions i van reclamar poder debatre-les al ple.

Des de l'equip de govern no es van moure de les explicacions ja donades durant la setmana, basades en que el tema ja havia estat debatut al ple i que està a l'espera de que el Parlament aprovi el marc legal per la celebració del referèndum.

Per la seva banda, des de Ciutadans també es van mostrar favorables al debat de les mocions, i van interpel·lar directament a l'alcalde sobre el tema.

Un plenari en que no es van aprovar sis de les set mocions presentades per grups de l'oposició gràcies a la majoria absoluta del govern. Entre aquestes destaca la de Vila-seca en Comú que demanava iniciar l'expropiació d'habitatges buits al municipi. El grup i el govern es van acusar mútuament de trencar el consens habitual al voltant d'aquest tema.

El ple també va aprovar destinar 700.000 euros del romanent de tresoreria a le sobres de remodelació del celler noucentista, que ha d'estar acabat a l'any 2020 per no perdre la subvenció europea per al projecte.