Els vila-secans van celebrar la Pascua a l'Ermita de La Pineda

La tradició vila-secana marca que els veïns i veïnes del municipi han de menjar-se la Mona a l'entorn de l'Ermita de La Pineda, una costum que enllaça generacions i que es manté actualment. Nosaltres també vam assistir a l'Aplec de Pascua de Vila-seca.

Aixecada damunt els terrenys d'una antiga Església Medieval, l'origen de l'actual temple ens trasllada a principis del S.XVIII. Ara el Santuari de la Mare de Déu de La Pineda és un dels atractius turístics de Vila-seca, més enllà fins i tot del vessant religiós. En qualsevol cas l'Ermita va quedar-se petita davant l'assistència massiva de devots a la patrona local. Així va arrencar l'Aplec de Pascua, com cada any, respectant una història que perdura de pares a fills per compartir espai i plat a taula als jardins del temple.

Ella mateixa va ser una de les responsables de la parada de records relacionats amb el Santuari i la imatge de la Mare de Déu de La Pineda. Religió i també folklore popular amb l'Esbart Dansaire. Ells protagonitzen sempre la següent parada de l'agenda del dia amb tots aquells balls assajats especialment per a l'ocasió. El grup compta amb una cinquantena d'integrants.

Sota inscripció prèvia, els assistents van demanar lloc per tastar això, el menú festiu del dia i que, malgrat les nuvolades constants, va desenvolupar-se sense cap tipus d'incidència meteorològica.