El FICVI reconeix la trajectòria de l'actor basc Ramon Barea

El Celler de Vila-seca, reconvertit en sala de projeccions, acull una nova edició, la vuitena, del FICVI. El primer dels noms propis a trepitjar la catifa vermella d’aquest espai va ser l’actor basc Ramon Barea. L’organització va voler premiar la llarga trajectòria d’un actor essencial que acumula presència a més de dues-centes pel·lícules. L’actor va reivindicar el valor dels curtmetratges i de festivals com el FICVI per promoure nous talents creatius.

CONCURS IN-SITU

Amb Barea de protagonista, el FICVI va apostar per un llargmetratge protagonitzat per aquest, per obrir la vuitena edició. Negociador, el títol del film de Borja Cobeaga també ha tingut presència més enllà de la jornada inaugural.

Una frase del film s’ha escollit com un dels ítems que els participants a l’In-Situ han d’introduir al guió del curt que rodin i editin en 48 hores. Un mitjó i piles són els altres objectes que hi ha d’aparèixer. Des de dissabte i fins aquest dilluns, els divuit equips inscrits treballen a Vila-seca en l’obra. La voluntat dels organitzadors és promoure nous talents. Alguns dels participants repeteixen.

45 CURTMETRATGES

Els curtmetratges resultants es podran veure dimecres. De moment, el primer cap de setmana del FICVI han estat ja una quinzena, dels 45 curtmetratges programats, els que s’han pogut veure a l’auditori del Celler. Fins diumenge seguiran les projeccions, que també inclouran passis per a centres educatius entre setmana.