×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Tres policies locals de Vila-seca a judici per una presumpta agressió el 2013

El 27 de novembre arrencarà el judici oral contra tres policies locals de Vila-seca acusats dels delictes de tortura, assassinat en grau de temptativa, falsedat documental i encobriment. Els fets van tenir lloc la matinada del 9 gener del 2013, quan, segons el relat de la Fiscalia, dos policies locals van acudir a un avís a la discoteca Pacha La Pineda.

Els cossos de seguretat del local havien fet fora un home de 41 anys per agredir una dona, que no va presentar denuncia. Tot i això, els agents s'haurien endut l'home a un descampat de darrere de l'Hotel Donaire, on li haurien propinat una pallissa deixant-lo mal ferit.

Sis hores després de la presumpta agressió, la víctima va ser trobada al camí del Pla de Maset on van desplaçar-se els serveis d'emergències mèdiques i els Mossos. La víctima va romandre ingressat a l'hospital Santa Tecla dues setmanes i prop de 130 de baixa.

Pacha 1

La versió dels agents poc té a veure amb la de la víctima. Defensen que l'home va sortir molt begut i amb lesions aparentment lleus de Pacha després d'agredir la dona. Els agents expliquen que el van acompanyar a una parada de taxi i la víctima hauria rebutjat assistència mèdica abandonant la zona finalment a peu.

El fiscal demana 20 anys i tres mesos per als dos agents implicats per tortura i assassinat en grau de temptativa. També set anys i mig per al màxim responsable de la Policia Local vila-secana per falsedat documental i encobriment.