Els paletes més virtuosos de l'Estat són de Vila-seca

L'oficial Aleix Plana i l'ajudant Vasile Safta es podrien considerar els millors paletes de l'Estat. I és que fa uns dies, aquests dos professionals de l'empresa vila-secana Plana Hortoneda es van endur el 56è Concurs Nacional de Paletes de Màlaga. Aquest és el certamen estatal més important i l'Aleix el domina a plaer: s'hi ha presentat cinc vegades i ha vençut en quatre edicions.

Amb tot, el paleta vila-secà té les vitrines plenes, perquè ha guanyat múltiples concursos arreu de Catalunya i l'Estat. L'Aleix va competir en un certamen d'aquestes característiques per primer cop als 16 anys, i no per casualitat, perquè és la quarta generació de paletes a la família.

MILLORAR LA TÈCNICA

paletes

Els concursos són espais ideals per posar-se a prova, intercanviar tècniques amb altres paletes i experimentar. Tot plegat acaba excel·lint les seves feines diàries.

Els paletes adverteixen que la professió corre risc si no es professionalitza i es dignifica; en aquest sentit, els concursos actuen com a un gran aparador. En aquests certàmens s'hi poden veure complicadíssimes anelles, com a Màlaga, o una volta catalana, com la que van aixecar per nosaltres en tan sols una hora. Els 225 quilos de pes damunt seu demostren l'habilitat de professionals com l'Aleix i el Vasile.