Una vintena de curts preseleccionats per als Goya passaran per Vila-seca

36 curts de ficció i 9 d'animació es disputaran els premis del FICVI. El festival de curtmetratges de Vila-seca arriba a la vuitena edició amb una salut de ferro havent rebut més de 1.100 obres audiovisuals, un 70% més que l'any passat.

Creadors de més d'una cinquantena de països han enviat els seus curts amb l'esperança de passar la tria de la selecció oficial i que siguin projectats al Celler del 13 al 22 d'octubre. Això demostra que el FICVI ha esdevingut un referent a nivell nacional i internacional.

Una vintena dels curts que es projectaran al Celler ja formen part de la preselecció dels premis Goya. Fet que evidencia l'alt nivell del festival. El certamen ha crescut molt des que fa dos anys es va aliar amb els guardons de l'acadèmia, fent que el premi nacional de ficció del FICVI sigui el passaport per entrar en aquesta primera tria dels Goya.

Ficvi 2023

Tot plegat sense perdre la vinculació amb el territori, potenciant el talent local amb activitats paral·leles com l'In Situ, el taller de creació de curts contrarellotge. Tanmateix, els organitzadors troben a faltar joves del Camp de Tarragona entre el públic habitual del FICVIUna de les novetats del FICVI és el taller d'interpretació davant la càmera, que impartirà l'actriu Raquel Guerrero.

El tret de sortida del festival el marcarà l'entrega del premi a la trajectòria a l'actor i realitzador Ramon Barea. Posteriorment, es projectarà el film inaugural: la pel·lícula de Borja Cobeaga 'Negociador', protagonitzada pel mateix Barea.