Messer inaugura una planta clau per a la descarbonització de la química

Posada en marxa simbòlica aquest dijous de la nova planta de Messer a Vila-seca amb la participació tant de l'empresa com de la Generalitat i l'Ajuntament vilasecà.

Una nova unitat de producció de Messer al municipi, la cinquena d'aquest tipus, que va arrencar la seva tasca ara fa dos mesos i que ha suposat una inversió de 60 milions d'euros i la creació d'una vintena de llocs de treball directes altament qualificats.

Des d'aquí es produeixen ja 2.600 tones d'Oxigen, Nitrogen i Argó, tres gasos destil·lats directament de l'aire i que tenen múltiples utilitats com per exemple la sanitària. Tot en un procés totalment electrificat, el que descarta l'emissió de gasos contaminants.

SUPORT DE GOVERN CATALÀ I AJUNTAMENT

Una inauguració que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonés, que ha destacat que projectes com aquest estan perfectament alineats amb la política del govern català d'avançar cap a la descarbonització i reindustralització del teixit empresarial al país.

En la mateixa línia s'han expressat des de l'Ajuntament de Vila-seca, des d'on s'ha posat l'accent en la bona coordinació publicoprivada per dur a terme una inversió d'aquestes característiques.

Des de Messer també s'ha posat en valor la coordinació de la seva expansió al polígon petroquímic tant amb la nova Zona d'Activitats Logístiques del Port de Tarragona com amb els complexos turístics presents i futurs a la zona.