La draga ja aporta sorra a la platja de La Pineda

La platja de la Pineda comença a posar-se a lloc de cara a la temporada d'estiu. Des d'aquesta nit i durant les pròximes dues setmanes, s'hi està aportant sorra per recuperar els metres que l'onatge s'endú durant els mesos d'hivern. En total, es traslladaran 100.000 metres cúbics d'arena. 

Les tasques de reposició s'han iniciat des del sud, tocant a Salou, i aquesta vegada s'està fent un reforç en aquest punt a petició de l'Ajuntament de Vila-seca perquè era una zona que a mitja temporada quedava enclotada.

L'aportació de sorra, però, va a càrrec del Port de Tarragona perquè, de fet, és una mesura compensatòria per la prolongació del dic de Llevant. Enguany, la draga és més potent i, per tant, guanya eficiència.

AVIAT NO CALDRÀ APORTAR SORRA

La qüestió és que aquesta aportació té els dies comptats. En un futur, no gaire llunyà, no serà necessària la intervenció de la draga perquè la platja de La Pineda tindrà els seus propis mecanismes per retenir la sorra. El Port es tancarà amb el futur contradic de Ponent i, en el marc del projecte "Cal·lípolis", el litoral vila-secà es transformarà i es construiran dos espigons que haurien de retenir l'arena. 

Aquest projecte compta amb l'impuls dels fons europeus Next Generation i hauria de començar a materialitzar-se a partir de l'any vinent. Enguany acaba l'actual contracte d'aportació de sorra que el Port va firmar el 2020 per valor de 2,4 milions d'euros.