Vila-seca presenta els nous vehicles de la neteja

L'Ajuntament de Vila-seca ha presentat aquest dilluns la nova flota de vehicles i maquinària per al servei de la neteja. Es posen en funcionament en el marc del nou contracte que va entrar en vigor ara fa un any i que suposa una inversió durant 10 anys que supera els 40 milions d'euros. El municipi aspira a mantenir el bon estat dels carrers amb un servei més eficient i sostenible i incrementar els percentatges de recollida selectiva de residus.

S'ha incrementat el nombre d'equips i s'han introduït vehicles elèctrics, com diversos tricicles. També s'han millorat els equips de neteja amb aigua calenta a pressió. A la millora tècnica, s'hi afegeixen una desena més d'operaris per reforçar els serveis.

CONTENIDORS MÒBILS AL CENTRE 

Pel que fa a la recollida de residus, la principal novetat han estat els contenidors mòbils al centre històric i l'increment de les freqüències de recollida. S'han eliminat els contenidors soterrats, però Vila-seca, de moment, no opta per a nous sistemes, com el porta a porta.

L'Ajuntament confia en la millora sostinguda que els ha dut al 53% de recollida selectiva, per sobre de la mitjana catalana, però lluny de les poblacions que més reciclen. Amb més pedagogia esperen assolir el 60% de cara al 2030, com marca Europa.

Amb el nou contracte també s'ha ampliat el servei de deixalleria mòbil a la Pineda i la Plana i s'han incorporat 15 minideixalleries. Per tot plegat, durant els pròxims nou anys destinarà una mica més de 4 milions d'euros anuals a l'empresa Urbaser.